MOBILNI APARATIĆ INMAN ALIGNER

Inman alignermobilni je ortodontski aparatić koji zube ispravlja u znatno kraćem roku od ostalih ortodontskih metoda. Ako ste nezadovoljni izgledom i rasporedom svojih zuba u frontu, ne pomišljajte odmah na dugotrajnu terapiju fiksnim aparatićem ili brušenje zdravih zuba zbog postavljanja ljuskica ili krunica – naručite se na pregled i saznajte jeste li upravo Vi kandidat/kinja za Inman Aligner! 

KAKO RADI? 

Inman Aligner je aparatić koji dvjema nasuprotno položenim oprugama ravna zube nježno, ravnomjerno i brzo. Na zube vrši konstantan lagani pritisak i na taj način iznimno brzo, učinkovito i sigurno ispravlja zube. Za razliku od ClearSmile Alignera, kod kojeg se za svaku fazu terapije izrađuje posebna udlaga, Inman Aligner je jedinstveni aparatić koji se lako podešava shodno pomacima pacijentovih zuba. 

 

 

JESAM LI JA KANDIDAT ZA INMAN ALIGNER? 

Prošli ste bolnu i dugotrajnu terapiju neuglednim fiksnim aparatićem da biste na kraju vidjeli svoje zube kako se vraćaju na stare, nepravilne pozicije? Prednji Vam zubi prelaze jedni preko drugih, strše prema vani ili su razmaknuti? Ako je nešto od nabrojanog upravo Vaš slučaj, velike su šanse da ste kandidat/kinja za ispravljanje zuba Inman Alignerom. Javite nam se i rezervišite termin za pregled, konzultacije i analizu. 

 

KAKO IZGLEDA TERAPIJA? 

Terapija Inman Alignerom nije invazivna, što znači da ne iziskuje brušenje zdravih zuba. Ona započinje davanjem otiska vilica te izradom i slanjem modela u jedan od naših partnerskih dentalnih laboratorija u Velikoj Britaniji. Nakon 2-4 sedmice, pacijent dolazi u ordinaciju i preuzima svoj Inman Aligner. Trajanje same terapije ovisi o individualnoj situaciji pacijenta, no u svakom je slučaju kraća od drugih ortodontskih terapija – uz pravilno i savjesno nošenje od 18-20 sati dnevno, rezultate možete očekivati za 6-16 sedmica! Aparatić je jednostavan za korištenje te se može staviti i izvaditi u bilo kojem trenutku, što znači da tokom terapije možete nastaviti jesti, prati zube baš kao i prije. Na kontrole i adaptacije aparata potrebno je dolaziti otprilike svake dvije  sedmice. Nakon dobivanja željenih rezultata, Inman Aligner se skida i pacijentu se izrađuje retainer, koji može biti mobilan (prozirne udlage) ili fiksni žičani retainer. Faza retencije je ključna jer onemogućava vraćanje zuba na prijašnje, nepravilne pozicije nakon terapije. 

Terapiju provodi dr. Azra Mustagrudić-Avdić jedna od prvih certificiranih doktorica za provođenje minimalno invazivne metode ravnanja zuba u frontu Inman Aligner u Bosni i Hercegovini. 

 

  • “3 I“ KONCEPT (Ispravljanje, izbjeljivanje i ispuni) 

„3 I“ koncept ili ABB Concept(Align, Bleach and Bond) osmišljen je u Velikoj Britaniji, a podrazumijeva postizanje maksimalnog estetskog učinka brzo i minimalno invazivno, odnosno bez dugotrajne fiksne ortodoncije i opsežnog brušenja zuba. “3 I“ koncept varijanta je smile makeovera koja uključuje ispravljanje zuba Inman ili ClearSmile Alignerom, zamjenu starih ispuna novim, estetskim ispunima, te izbjeljivanje zuba. U mnogim su slučajevima ta tri postupka sasvim dovoljna za postizanje neodoljivog osmijeha! 

 

PREDNOSTI INMAN ALIGNERA 

Inman Aligner svojom brzinom i učinkovitošću mijenja pogled na dentalnu medicinu kakvu smo dosad poznavali. Njegove prednosti su: 

  • Mobilnost – Aparatić možete ukloniti kad god situacija to zahtijeva. Osim estetike i praktičnosti, ovaj faktor pojednostavljuje i olakšava održavanje oralne higijene te prehranu tokom terapije. 
  • Neinvazivnost – Terapija Inman Alignerom jedna je od rijetkih iz sfere estetske stomatologije koja ne uključuje brušenje zdravih zuba. 
  • Brzina – Ispravljanje zuba ovom metodom nevjerojatno je brzo u odnosu na ostale ortodontske metode: zubi su ispravljeni nakon samo 6-16 sedmica! 
  • Učinkovitost i dugotrajnost – Inman Aligner veoma je učinkovit u ispravljanju širokog spektra nepravilnosti zuba u frontu. Uz savjesno nošenje retainera, rezultati terapije mogu potrajati cijeli život. 
  • Cijena – Cijena Inman Alignera znatno je niža od cijene ostalih metoda ispravljanja zuba. 
  •  

NEDOSTACI INMAN ALIGNERA 

Nedostatak Inman Alignera njegov je ograničen spektar djelovanja – on nije dizajniran za ispravljanje svih vrsta ortodontskih nepravilnosti. Primjerice, problemi sa vilicama i zagrizom spadaju u domen fiksne ortodoncije. Kako biste saznali jeste li ili niste kandidat/kinja za terapiju Inman Alignerom, javite nam se putem telofona ili na mail: psokenzzo@hotmail.com i rezervišite termin za pregled, konsultacije i analizu. Ako procijenimo da Vam je potrebna fiksna ortodoncija ili neki drugi tip terapije, preporučit će Vam isto. 

 

ODRŽAVANJE INMAN ALIGNERA 

Kad nije u ustima, svoj Inman Aligner držite na suhom, u pripadajućoj kutijici. Četkajte ga pastom i mekanom četkicom za zube, a povremeno ga očistite pomoću sredstva za održavanje zubnih proteza, poput Corega tableta.